Έθιμα των Χριστουγέννων
Την πρωτοχρονιά μαγειρεύουν οι νοικοκυρές το «κοφτό», το οποίο παρασκευάζεται από σιτάρι, τυρί και γίνεται σαν χυλός. Αυτό σιγοβράζει όλη νύχτα και το τρώνε το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά από την εκκλησία. Επίσης, κυριαρχεί η δοξασία ότι όποιος φέρει πρώτος από το πηγάδι νερό θα φέρει καλή τύχη. Ενδιαφέρον είναι και το έθιμο στην γιορτή των Φώτων, κατά το οποίο οι νοικοκυρές μοιράζουν στα υπόλοιπα σπίτια ξεροτήγανα και ένα είδος λουκουμάδων, τις «φωτόπιτες».
Έθιμα του Πάσχα
Το Μ. Σάββατο ετοιμάζουν το γεμιστό κατσίκι, κουλουράκια και άλλα γκυκίσματα τα οποία ψήνονται στον πέτρινο φούρνο. Την Κυριακή του Πάσχα στην Δονούσα δεν ψήνουν γιατί πιστεύουν πως δεν πρέπει να έχουν άλλες ασχολίες μια τέτοια μέρα. Την Κυριακή το απόγευμα, μετά τη λειτουργία της «Αγάπης», καίνε τον «Ιούδα», που τον έχουν κρεμάσει στη μέση της παραλίας.
Ο γάμος
Στους γάμους την νύφη συνοδεύουν βιολιά και μοιράζεται παστέλι σπιτικό, σερβιρισμένο σε φύλλο λεμονιάς. Την επόμενη μέρα πάνε πάλι με βιολιά στο σπίτι των νεόνυμφων για να του ξυπνήσουν με τραγούδια και μαντινάδες.
Η βάπτιση
Στις βαπτίσεις προσφέρουν παστέλι. Αξιοσημείωτο είναι τι έθιμο κατά το οποίο στο τέλος του μυστηρίου πετάνε κέρματα τα οποία μαζεύει ο κόσμος για καλή τύχη.