ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Εκκλησίες
Ο Ιερός Ναός του Τίμιου Σταυρού: η μεγαλύτερη εκκλησία, προστάτης του νησιού, χτισμένη στην περιοχή του Σταυρού. Αρχικά δέσποζε σε ένα ποταμάκι, «ρυάκας» αλλά λόγω καταιγίδας καταστράφηκε

Η εκκλησία της Παναγιάς: Δεσπόζει σε ένα ύψωμα πάνω από τον οικισμό του Σταυρού. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στη συνέχεια προστέθηκε δίπλα της η εκκλησία του Άη-Γιάννη, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα.

Αγία Σοφία: χτίστηκε λίγο μετά τον πόλεμο στο Μεσσήνι. Δίπλα της υπάρχει ένα μικρό νεκροταφείο του οικισμού.

Άγιος Γεώργιος: είναι χτισμένος στην Καλοταρίτισσα.Η Πηγή στο Μερσήνι: είναι ένας πλάτανος με τρεχούμενα νερά. Κάτω από την πηγή υπάρχει άφθονη βλάστηση και τα «ποτιστικά», τα περιβόλια του οικισμού.

Η Φωκοσπηλιά: Ενάλια σπηλιά έξοχης φυσικής ομορφιάς. Ο βυθός είναι χρωματισμένος με γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικό καταφύγιο για φώκιες. Μια άλλη ενάλια σπηλιά βρίσκεται ανάμεσα στον Άσπρο Κάβο και τον Ξυλομπάτη, στη βόρεια πλευρά του νησιού.Αυτό που συναντά κανείς φτάνοντας με το πλοίο είναι η αμμουδιά του οικισμού του Σταυρού, σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια θα συναντήσει τη υπέροχη παραλία του Κέδρου, ακολουθούν βορειότερα το Λειβάδι και το Φύκιο , ξανθιές αμμουδιές, και στο τέλος η Καλοταρίτισσα, που έχει τρεις αμμουδιές με λεπτά βότσαλα.